У заблокованому росією Маріуполі досі перебувають 130 тисяч людей

У заблокованому росією Маріуполі досі перебувають 130 тисяч людей

Укрінформ
У заблокованому російським агресором Маріуполі в нелюдських умовах продовжують перебувати 130 тисяч цивільних.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко під час онлайн-зв'язку в UkraineMediaCentre Kyiv.

«За нашими оцінками, з того, що ми розуміємо сьогодні, досить велика кількість людей досі перебувають в абсолютно нелюдських умовах у заблокованому місті Маріуполі, де немає води, немає тепла, немає світла, немає зв'язку, немає медикаментів – 130 тисяч населення сьогодні знаходяться в місті Маріуполі», - сказав мер, відповідаючи на відповідне запитання.

Він зазначив, що в місті тривають запеклі бої між ворожими силами російської федерації та нашими героїчними воїнами – Збройними Силами України та Національною гвардією, «які сьогодні утримують кордони нашого міста, дають по зубах ворогові, хоча це дуже складно зараз робити».

«Маріуполь був, є і буде українським містом», – наголосив Бойченко.

Читайте також: рф концентрує сили на сході України та прагне захопити Харків, Маріуполь, Одесу - Міноборони

Як повідомлялося, російська агресія спричинила в Маріуполі жахливу гуманітарну катастрофу. Загарбники вбивають беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду непритомніють на вулицях, ворожі авіабомби живцем ховають людей у ​​бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Фото: Stringer AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-