У Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко

У Херсоні зник журналіст Костянтин Риженко

Укрінформ
У Херсоні зник місцевий журналіст Костянтин Риженко.

Як передає Укрінформ, про це Національна спілка журналістів України повідомляє у Телеграмі.

"На телеграм-каналі херсонського журналіста Костянтина Риженка з’явилося повідомлення, яке сигналізує, що журналіст втратив доступ до зв’язку. Причини можуть бути технічними, або його могли затримати силовики рф. Раніше Костянтин повідомляв, що його розшукують росіяни у Херсоні і він постійно переховується", - ідеться у повідомленні.

НСЖУ поспілкувалася із джерелом, близьким до Риженка (з міркувань безпеки ім’я не розкривається), яке підтверджує, що журналіст відучора не виходить на зв’язок. Джерело вказало, що вдалося зв’язатися із дружиною журналіста, Олександрою, яка розповіла, що за адресами рідних Риженка у Херсоні одночасно прийшли російські військові. Затримали його брата.

У відтермінованому повідомленні у телеграм-каналі Риженко закликає не панікувати, а продовжувати підтримувати його волонтерську команду.

"Сподіваюсь, це повідомлення все ж не буде опубліковане. Але якщо раптом, то напишу, як тільки зможу", - зазначено у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області за два тижні окупанти викрали 58 людей. Серед них - один народний депутат, 11 - представників органів місцевого самоврядування (5 них вже звільнені), два журналісти (одна журналістка “Суспільне” - звільнена), два співробітники поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-