На Луганщині через дії загарбників 34 населених пунктів знеструмлені, 33 – без газу

На Луганщині через дії загарбників 34 населених пунктів знеструмлені, 33 – без газу

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російським агресором 34 населених пунктів залишаються без електропостачання та 33 – без нормального газопостачання.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На сьогодні внаслідок бойових дій без газопостачання залишаються 33 населених пункти (близько 47 000 абонентів), з них 27 повністю та 6 частково. Знеструмлені 34 населених пункти – 22 повністю, 12 частково. 139 042 споживача перебувають без електроенергії», - написав очільник області.

За його словами, робота комунальників й інших служб минулого і на початку цього тижня перекреслена дводенним щільним обстрілом російською армією Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного.

«Кількість знеструмлень і пошкоджень газопроводів зростають щодня. Газовики намагаються повертати «блакитне паливо» у домівки громадян оперативно. Із електроенергією зараз складніше. Майже повністю знеструмлені три великі міста, перебиті високовольтні лінії, а разом із тим не подається напруга на насосні станції – в людей також відсутня вода», - зазначив Гайдай.

Він додав, що у допомогу ТОВ «ЛЕО» та місцевим РЕМ, які втратили значну кількість транспорту та обладнання, підключені бригади промислових підприємств.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

30 березня на Луганщині із небезпечних населених пунктів, які постійно обстрілюють російські загарбники, евакуювали майже 400 мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-