Очільник Київської ОВА назав найнебезпечніші напрямки в області

Очільник Київської ОВА назав найнебезпечніші напрямки в області

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк назвав найбільш небезпечні напрямки у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Зокрема, за інформацією Павлюка, на Поліському напрямку відзначається рух ворожих військ уздовж державного кордону України з білоруссю. Одночасно війська загарбників продовжують акумулювати в районі Чорнобильської АЕС та Зони відчуження.

Окрім того, за словами Павлюка, на Броварському напрямку відбулося часткове виведення підрозділів загарбників із тимчасово захоплених районів у напрямку кордону з рф.

“Найбільш небезпечними напрямками залишаються населені пункти вздовж Житомирської траси; Буча – Ворзель – Гостомель; Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада; північ Вишгородського району; території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської територіальних громад Броварського району”, - розповів Павлюк.

За його словами, загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %.

Щодо ситуації по районах Київщини, то за інформацією Павлюка, у Білоцерківському, Бориспільському, Обухівському, Фастівському районах ситуація контрольована.

Водночас повідомляється, що в результаті бойових дій на території Броварського району завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Також є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців.

У Вишгородському районі ситуація напружена, але контрольована.

“Вишгородська, Петрівська та Пірнівська ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району. Мінометним вогнем були обстріляні околиці села Лютіж, жертв та руйнувань немає”, - зазначив Павлюк.

За його словами, в окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки.

“Бучанський район: ситуація підконтрольна в більшості громадах напружена”, - додав Павлюк.

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ став на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-