У Херсоні просять не приводити на мітинги дітей – агресор застосовує зброю проти мирних демонстрантів

У Херсоні просять не приводити на мітинги дітей – агресор застосовує зброю проти мирних демонстрантів

Укрінформ
Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський просить не приводити на мітинги в Херсоні дітей, оскільки російські агресори напередодні застосували зброю проти беззбройних мирних людей.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Я не маю морального права закликати людей виходити на наші мітинги, бо не можу гарантувати Вам безпеку. Але ті, хто приходить – Ви герої! Кожен з Вас! Це особливий вид мужності. Стояти з прапором своєї країни за десятки метрів від озлоблених, озброєних окупантів, готових будь-якої миті виявити агресію. Вони не можуть цього зрозуміти, бо не знають, що таке свобода! Друзі, бережіть себе та своїх близьких. Насамперед, не приводьте на мітинг своїх діток! Побачимось сьогодні!», - написав Соболевський.

Він також зазначив, що вчора був складний день, вчора окупанти пролили кров херсонців, які не мали зброї в руках. Застосували насильство по відношенню до мирних жителів, для яких їхня свобода та свобода їхньої країни - не просто слова. Це був день, коли херсонці вкотре довели, що Херсонщина – це Україна і завжди нею буде, написав Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні на площі Свободи щодня о 12-й годині проходять акції проти російських окупантів, на які городяни беруть також і дітей. 21 березня на мирному мітингу російські військові застосували силу проти людей, які протестують проти російської агресії. Є постраждалі – поранені та затримані.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-