У Маріуполі у підвалі лікарні №4 медики продовжують оперувати пацієнтів – міськрада

У Маріуполі у підвалі лікарні №4 медики продовжують оперувати пацієнтів – міськрада

Укрінформ
У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі у підвалі лікарні №4 медики продовжують оперувати пацієнтів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«23 добу, як Маріуполь перебуває у блокаді. 23 добу, як місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади, через безперервні обстріли, число вбитих обчислюється тисячами мирних людей, а поранених, мінімум, у троє більше. Незважаючи на всі складнощі у місті лікарні продовжують щодня боротися за життя маріупольців. Міська лікарня №4 ім. Мацука у Лівобережному районі продовжує працювати. Через безперервний обстріл лікарі змушені оперувати пацієнтів у підвалах», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до війни у лікарні працювало 95 лікарів, а сьогодні залишилося лише дев'ять і керівник медичного закладу, який щодня на місці координує роботу.

Слабке освітлення забезпечують дизельні генератори, якими заздалегідь вдалося забезпечити усі лікувальні заклади міста. Щоб роздобути необхідну для операцій воду, лікарі зливають її з бойлерів, які ще вціліли у лікарняних корпусах.

«Навантаження на кожного лікаря колосальне. Щодня до лікарні надходять щонайменше кілька десятків поранених маріупольців. Комусь потрібна перев'язка, а хтось екстрено потребує операції. За таких умов немає місця втомі», - підкреслили у міськраді.

Там додали, що лікарі разом із сім'ями живуть на роботі. Хтось із персоналу зміг виїхати з міста, інші стали жертвами цієї безжальної війни, яку оголосила Україні російська федерація.

Буквально позавчора загинув талановитий маріупольський лікар вищої категорії, завідувач дитячого інфекційного відділення №1 Анатолій Казанцев. Людина, яка понад 40 років свого життя присвятила порятунку людей, загинула під час чергового обстрілу з боку російських окупантів.

«Наші лікарі – справжні герої. Як і у військових, у них свій фронт, зі своїми викликами та своїми подвигами. Свій особистий шлях від мирного життя до тяжких позбавлень війни. Але кожен лікар, який залишився і продовжує лікувати людей, – це символ людяності. Це потужна противага тієї жорстокості та ненависті, яку несуть російські окупаційні війська. Україна непереможна, адже на нашій землі живуть прості люди, які готові знову і знову ризикувати власним життям заради порятунку інших», - наголосили у міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними заступника командира полку «Азов», у Маріуполі бомби російських загарбників падають щодесять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно, і наразі становить більше трьох тисяч людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук поінформувала 21 березня, що з оточеного Маріуполя змогли виїхати 45 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-