Митці Закарпаття на мітингу просили НАТО закрити небо над Україною

Митці Закарпаття на мітингу просили НАТО закрити небо над Україною

Фото
Укрінформ
Митці, артисти й колективи закладів культури Закарпаття ухвалили колективне звернення до міжнародної спільноти та країн НАТО з проханням закрити небо над Україною.

Про це у Телеграмі повідомляє Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що представники сфери культури одними з перших в області долучилися до ініціативи, покликаної врятувати тисячі українців і захистити право наших дітей на життя.

Загалом звернення підписали 15 колективів, підвідомчих департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА.

Аналогічні документи ухвалили Закарпатська обласна рада та Мукачівська міськрада, а також ціла низка органів місцевого самоврядування по всій Україні.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не погодилося запровадити над Україною безполітну зону, мотивуючи тим, що не є стороною конфлікту.

Президент Володимир Зеленський заявив, що, відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами РФ території України.

За даними соціологічного опитування Ipsos, близько 74% американців заявили, що Сполучені Штати та союзники по НАТО мають закрити небо над Україною.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-