Стрілянина на Південмаші: поранену військову перевезли до Києва

Стрілянина на Південмаші: поранену військову перевезли до Києва

Укрінформ
22-річну військову Нацгвардії Жанну, яка отримала важкі поранення під час стрілянини 27 січня на Південмаші, перевели на лікування з Дніпра до Києва.

Про це повідомив у Фейсбуці директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко, передає Укрінформ.

"Наша бригада відділу медицини катастроф (Володимир Тарасюк, Ростислав Литвин, Андрій Макаренко) вже в стабільному стані забезпечує медичний супровід та транспортування героїчної дівчини до м. Київ до ДУ "Головний медичний центр Міністерства внутрішніх справ України" для подальшого лікування та реабілітації", - написав він вночі.

Пізніше Шевченко додав, що, за повідомленням бригади супроводження, о 7.05 Жанну шпиталізовано у Києві, а дніпровські медики повертаються додому.

Читайте також: Нацгвардієць Рябчук вчиняти самогубство не збирається – адвокати

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня близько 3.40 у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців і працівницю воєнізованої охорони підприємства. Ще п'ятеро нацгвардійців були поранені. Серед них 22-річна Жанна зазнала найважчих поранень: у неї був розбитий хребет і розірваний кишківник, вона перенесла кілька операцій в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

За вбивство, дезертирство і викрадення зброї затримано нацгвардійця Артемія Рябчука. Наразі він утримується у СІЗО.

Фото: Радій Шевченко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-