Суд виправдав засуджених до восьми років ув'язнення львівських поліцейських

Суд виправдав засуджених до восьми років ув'язнення львівських поліцейських

Укрінформ
Тернопільський апеляційний суд виправдав львівських поліцейських, яких засудили до 8 років ув’язнення за смерть юнака із наркотиками під час рейду.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Перемога за справедливістю. Перемога за правдою. Офіційне визнання несправедливості і незаконності того, що відбувалось на суді першої інстанції. Тернопільський апеляційний суд закрив справу щодо наших хлопців і виправдав їх», - поінформував він.

Білошицький подякував суддям, які незалежно і об’єктивно розглянули цю справу і винесли складне рішення. Він також подякував адвокатам, які разом з поліцейськими боролися до кінця, «фахово і віддано».

Як повідомлялося, 9 лютого 2018 року під час перевірки патрульними грального закладу в центрі Львова один із відвідувачів проковтнув пакет із наркотичною речовиною. 22-річний молодик помер на місці події. Шістьом патрульним, які перевіряли заклад, оголосили підозру.

Читайте також: Засуджені до восьми років тюрми львівські поліцейські продовжують працювати

Судові засідання у цій справі тривали більше 2 років. Правоохоронців обвинувачували за двома статтями: ч. 1 статті 28 (злочин, вчинений групою людей) та за ч. 3 статті 365 (перевищення влади або службових обов'язків правоохоронними органами) Кримінального кодексу.

У серпні 2020 року Галицький райсуд Львова оголосив вирок у справі львівських патрульних, засудивши усіх до позбавлення волі на 8 років.

Фото: ФБ Олексія Білошицького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-