ДТП із кортежем Ярославського: поліція взяла під цілодобову охорону речові докази

ДТП із кортежем Ярославського: поліція взяла під цілодобову охорону речові докази

Укрінформ
Усі речові докази, зібрані у рамках розслідування справи, розпочатої за фактом ДТП, у якій фігурує бізнесмен Олександр Ярославський, та тіло загиблого перебувають під цілодобовою охороною поліцейських.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Нацполіції України (НПУ)

“Усі речові докази, зібрані в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом автопригоди, та тіло загиблого перебувають під цілодобовою охороною співробітників поліції”, - йдеться у повідомленні.

Два транспортні засоби, які були учасниками ДТП, доставляються до Києва для проведення детальних досліджень фахівцями відповідних експертних установ.

Окремо у повідомленні уточнюється, що недбале ставлення до своїх обов’язків працівників Чугуївського райвідділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи призвело до втрати речових доказів у справі, відкритій у рамках досудового розслідування обставин ДТП, що сталася 9 лютого на автотрасі в Харківській області.

Читайте також: ДТП з кортежем Ярославського: поліція заявляє про зникнення речових доказів

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Під час проведення досудового розслідування з метою з’ясування місцезнаходження втрачених речових доказів поліцейські встановили перелік співробітників закладу, провели невідкладні слідчі дії, в тому числі п'ять обшуків та дев'ять оглядів.

Слідчі дії проведені у приміщенні моргу, за адресами мешкання працівників, а також у їх транспортних засобах.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну

Як повідомлялося, 9 лютого близько 23:00 на автошляху Київ-Харків-Довжанський виявили тіло невідомого чоловіка - пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

У МВС поінформували, що поліція викликає на допит можливого учасника ДТП Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся “працівник відомого харківського бізнесмена”, який визнав свою провину в ДТП.

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом.

Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

Зі свого боку генпрокурор Ірина Венедіктова закликала Ярославського повернутися в Україну та пообіцяла об'єктивне, швидке та неупереджене розслідування справи щодо смертельної ДТП, у якій він фігурує.

Монастирський 15 лютого поінформував, що спроби фальсифікації справи щодо ДТП на Харківщині, в якій фігурує бізнесмен Ярославський, продовжуються, - за даними міністра, у понеділок стало відомо, що з переліку речових доказів у морзі зник одяг загиблого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-