На Львівщині штам Омікрон стрімко витісняє Дельту

На Львівщині штам Омікрон стрімко витісняє Дельту

Укрінформ
У Львівській області підтвердили ще 28 нових заражень штамом Омікрон із 30, які минулого тижня надіслали до Національної вірусологічної референс-лабораторії, а це свідчить, що він стрімко витісняє штам Дельта.

Про це під час брифінгу повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз змінюється видовий штам вірусу. Минулого тижня ми направили до референс-лабораторії 30 зразків коронавірусу і, згідно з останньою інформацією, отримали, що в 28 виявлено Омікрон, а над двома ще працюють. Перед тим співвідношення було 70 на 30. Ми бачимо, що на Львівщині Дельта-штам витісняється штамом Омікрон», - зазначила Іванченко.

Водночас завідувачка пульмонологічного відділення Центру легеневого здоров’я Надія Рудницька заявила, що коронавірус мутує і стає більш заразним. До прикладу, якщо в колективі є хоча б одна хвора людина, то решті працівників інфікування вірусом не уникнути. Проте не варто займатися самолікуванням, а звертатися до сімейного лікаря чи в лікарню. Протокол лікування коронавірусної хвороби постійно оновлюється і останнє оновлення було 30 грудня 2021 року. Тепер лікування коронавірусу не починається з антибіотикотерапії і гормональних та кроворозріджуючих препаратів. Призначення такого лікування є прерогативою лікаря тоді, коли вже є ускладнення.

Зі слів директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, упродовж кількох тижнів в області відзначається велика кількість людей, які звертаються за амбулаторною допомогою.

Читайте також: Омікрон може призвести до інфаркту чи інсульту – лікар

«Інфікування будь-яким штамом спричиняє ускладнення і загострення хронічних проблем. На лікуванні знаходяться люди старшого віку з супутніми патологіями. Упродовж цієї хвилі немає різкого навантаження на ліжкову мережу, як було при Дельті, але ускладнення спостерігаються такі ж. Тому вкотре закликаємо бути пильними та дотримуватися карантинних обмежень», - додав Чемерис.

На Львівщині вчора зафіксували 2336 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 222 особи. За увесь час пандемії в області COVID-19 підтвердили у 282 378 осіб. Померли 6314 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 219 267 осіб.

Читайте також: В Україні змінили тривалість лікування COVID-хворих

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 7 лютого, в Україні зафіксовані 34 353 нові випадки COVID-19 (з них дітей – 3 095, медпрацівників – 955).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-