У Запоріжжі відновили приміщення підстанції швидкої допомоги

У Запоріжжі відновили приміщення підстанції швидкої допомоги

Фото
Укрінформ
У Заводському районі Запоріжжя відкрили оновлену підстанцію швидкої медичної допомоги КНП “Територіального медичного об’єднання обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще рік тому тут було жахіття. Колись тут буд шостий відділ КДБ. Наша підстанція розташовується в цій будівлі з 1994 року. Ми довго чекали на проведення капітального ремонту, тож відкриття оновленої підстанції - це для нас свято. Тут всі меблі нові, підведено воду, замінено опалення, зроблено перепланування, будівля утеплена, замінена покрівля. Нині тут є кімната для оформлення медичної документації, пункт поповнення бригад медикаментами, кімната зберігання медикаментів, кімнати відпочинку, пункти прийому їжі”, - розповів виконувач обов’язків керівника підстанції Іван Носенко.

Штат підстанції налічує 50 осіб, вона обслуговує 35 000 населення району міста, а також населені пункти, що знаходяться поблизу.

За словами голови Запорізької обласної ради Олени Жук, приміщення раніше перебувало в комунальній власності міської ради. Ремонтні роботи розпочали щойно вдалось прийняти будівлю на обласний баланс.

Ремонт зробили за дуже короткий термін — всього за 4 місяці. Вартість робіт склала 11,9 млн грн, які виділили з бюджету області, ще 400 тис. грн було профінансовано на виготовлення проєкту, витрати на коригування проєкту, технічний та авторський нагляд (276 тис. грн) профінансували за рахунок коштів НСЗУ.

Читайте також: У міськлікарні Львова відкрили нову сучасну реанімацію

"Це приміщення було у найгіршому стані серед всіх підстанцій. Воно було в аварійному стані. Сьогодні ми плануємо відремонтувати всі передані на область підстанції. Вже триває ремонт підстанції у Мелітополі, також ми сподіваємось, що на умовах співфінансування (гроші Європейського інвестиційного банку та обласного бюджету) відремонтуємо приміщення Хортицької підстанції, яка обслуговує 130-140 тисяч населення. Це дуже важливий проєкт”, - додав керівник Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Костянтин Малашенко.

За 2021 рік підстанція Заводського району отримала 8 591 виклик, здійснила 8 434 (98.2%) виїзди (з них - 1 188 до хворих на коронавірус) для надання екстреної медичної допомоги населенню району. До закладів охорони здоров’я м. Запоріжжя на госпіталізацію доставлено 2806 пацієнтів (з них з коронавірусом - 311).

Фото: Ольга Звонарьова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-