На Дніпропетровщині перехожі врятували дітей, які провалилися під кригу

На Дніпропетровщині перехожі врятували дітей, які провалилися під кригу

Укрінформ
На Дніпропетровщині під час прогулянки на замерзлій затоці провалилися у воду двоє дітей, їх витягли на берез двоє перехожих, постраждалих у задовільному стані доправили до лікарні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

"Дивом вдалося уникнути біди днями на Дніпропетровщині. Так, в Саксаганському районі м. Кривий Ріг на затоці р. Саксагань під час прогулянки по кризі на відстані 4 м від берега провалилися у воду двоє дітей 2009 та 2010 років народження. Хлопчиків витягли з води на берег чотирнадцятирічнй підліток та випадковий перехожий. Постраждалих в задовільному стані було направлено до дитячої міської лікарні № 4 м. Кривий Ріг", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як розповіли у ДСНС, на Прикарпатті ледь не загинув рибалка, який провалився під кригу на міському озері у Снятині Коломийського району. "Саме в цю пору неподалік озера знаходились місцеві мешканці, котрі почувши крики чоловіка, одразу кинулись на допомогу. Як з'ясувалось, чоловік провалився під лід на відстані близько 20-25 м від берега. Люди за допомогою мотузки витягли місцевого рибалку з крижаної пастки на берег водойми", - розповіли рятувальники.

Рятувальники попереджають про небезпеку прогулянок на крихкій кризі замерзлих водойм заради забави чи риболовлі й закликають пам'ятати про такі правила: виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди; забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі; переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях; забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід; забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці. Не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління.

У разі надзвичайної події, або якщо стали свідком такої, - треба негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-