На Закарпатті за тиждень відновили майже половину зруйнованої паводком дороги

На Закарпатті за тиждень відновили майже половину зруйнованої паводком дороги

Фото
Укрінформ
На Рахівщині за тиждень цілодобової роботи підрядник встиг відновити 2 км на ділянці дороги загального користування місцевого значення С 070909 Ясіня – Стебний, яке було зруйновано раптовим паводком.

Про це повідомляється на офіційному сайті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що на цій дорозі після паводку дорожня інфраструктура була зруйнована повністю на ділянці довжиною 5 км, дорожнє покриття вимагало повної заміни.

Читайте також: «Вода дійшла до вікон»: на Закарпатті кажуть, що цьогоріч паводок на 80% потужніший за торішній

“Станом на сьогодні підрядник зробив можливим проїзд на близько 2000 м, використавши при цьому майже 2000 т матеріалу», - зазначив повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Також в ОДА інформують, що термінового відновлення потребували берегоукріплювальні та водопропускні споруди (труби та кювети). Аби забезпечити проїзд, передусім треба було виконати берегоукріплювальні роботи із влаштуванням негабаритного каменю та подальшою відсипкою (чи підсипкою) гірською масою.

Читайте також: Зруйновану паводком дорогу на Закарпатті відновлюють цілодобово

Роботи на ділянці продовжуються вдень і вночі, щоб повністю відновити сполучення в громаді.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня на Рахівщині в Ясінянській та Богданській тергромадах стався раптовий паводок. За 1 годину в горах випала місячна норма дощу, відтак, потоки бруду з ґрунтом та сміттям залили людські обійстя та домівки в пригірських селах та присілках. Потоки зруйнували дороги та береги, забрали у людей майно, автівки та худобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-