На Донеччині у сьому річницю звільнення міст від окупації РФ поклали квіти до меморіалу

На Донеччині у сьому річницю звільнення міст від окупації РФ поклали квіти до меморіалу

Фото
Укрінформ
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна на Донеччині поклала квіти до меморіалу з нагоди сьомої річниці звільнення міст від російської окупації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Сьогодні міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна перебуває з робочим візитом на сході України. Свій робочий день на Донеччині міністр розпочала разом з головою Донецької ОДА, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком, ветеранами, членами їх родин з покладання квітів до пам’ятного знаку на місці колишнього блокпоста №5, що на трасі «Слов’янськ- Краматорськ»", - йдеться у повідомленні.

На Донеччині відзначили сьому річницю звільнення міст від російської окупації / Фото: Донецька ОДА, Міністерство у справах ветеранів України

Зазначається, що у ці дні сім років тому українські військові звільнили окуповані російськими військами міста Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. Тоді, тікаючи зі Слов'янська, російські окупаційні війська пішли на прорив цього блокпоста. Загинули українські воїни Роман Мендель, Олександр Серебряков та Антон Ігнатченко.

Читайте також: Кабмін схвалив грошову компенсацію ветеранам, які мають статус ВПО

У Мінветеранів повідомляють, що 6 липня 2015 року зусиллями військових побратимів, волонтерів на їх честь було встановлено пам’ятний знак.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня виповнюється 7 років з дня визволення українською армією від російської окупації Слов’янська і Краматорська.

У цей день о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли й до Краматорська.

Читайте також: Мінветеранів планує запустити бренд «Зроблено захисниками України»

У липні 2014 року, крім Слов’янська і Краматорська, українські військові визволили від російської окупації Дружківку і Бахмут - 6 липня, Костянтинівку - 7 липня, Торецьк - 21 липня, Авдіївку - 29 липня.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-