Рада ратифікувала договір із Францією про покращення постачання води на Луганщині та в Києві

Рада ратифікувала договір із Францією про покращення постачання води на Луганщині та в Києві

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала рамковий договір між урядами України та Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області.

Як передає кореспондент Укрінформу, за закон "Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області" (№0118) проголосували 348 народних депутатів

У пояснювальній записці зазначається, що документ розроблено за ініціативою Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відповідно до вимог Закону "Про міжнародні договори України".

Так, ухвалення акта створить правові підстави для імплементації рамкового договору та реалізації інвестиційного проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області.

Зазначається, що загальний обсяг коштів кредиту уряду Французької Республіки для реалізації проєкту становить 70 млн євро.

Повернення кредитних коштів передбачається здійснити за рахунок коштів комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал", яке належить до сфери управління Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

Як передає кореспондент Укрінформу, за закон "Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проєкту з покращення водопостачання у місті Києві" (№0117) проголосували 349 народних депутатів.

Читайте також: Рада ратифікувала угоду з Францією про закупівлю 130 вантажних електричних локомотивів

Згідно із пояснювальною запискою, ратифікація угоди та набрання нею чинності створять правові підстави для можливості залучення ресурсів у формі концесійного казначейського кредиту у розмірі 70 млн євро шляхом укладення окремих кредитних та інших договорів/угод на заходи інвестиційного проєкту з покращення водопостачання міста Києва.

Передбачається, що період погашення кредитів - 40 років, пільговий період - 15 років; процентна ставка - 0,0092% на рік, відсотки за простроченими платежами розраховуються за короткостроковою ставкою євро (€STR), збільшеною на 4% річних.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці презентували Екологічну стратегію розвитку Києва до 2030 року, яка передбачає модернізацію інфраструктури водопостачання та водовідведення, покращення якості води, екомодернізацію промислових підприємств і перехід до використання відновлюваних джерел енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-