Пожежі на Луганщині: за підроблені звіти судитимуть шістьох інспекторів ДСНС

Пожежі на Луганщині: за підроблені звіти судитимуть шістьох інспекторів ДСНС

Укрінформ
ДБР направило до суду обвинувальні акти щодо шести працівників ДСНС, які підозрюються у підробленні звітів про гасіння масштабних пожеж на Луганщині у 2020 році.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Слідство встановило численні факти, коли під час масштабних пожеж на території Луганської області у 2020 році пожежно-рятувальні загони ДСНС до місця пожежі не виїжджали. Натомість посадовці Служби підробляли акти про їх гасіння”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Буковині дві години гасили масштабну пожежу на складі шин

За даними слідства, інспектори територіальних підрозділів ДСНС вписували в акти про гасіння пожежі інформацію про сили та засоби, начебто залучені до робіт.

Посадовцям інкримінують службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді штрафу до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років.

Як зазначається, серед обвинувачених є 30-річний начальник одного з відділів ГУ ДСНС Луганської області. За даними правоохоронців, він давав доручення щодо внесення до офіційних документів викривленої інформації. Посадовець також обвинувачується у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб.

Читайте також: За тиждень в Україні загинули на пожежах і потонули 44 особи

Як повідомлялося, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-