Заходи у річницю подій 2 травня: правоохоронці розповіли про безпекову ситуацію в Одесі

Заходи у річницю подій 2 травня: правоохоронці розповіли про безпекову ситуацію в Одесі

Фото
Укрінформ
В Одесі наразі не зафіксовано порушень громадського порядку під час заходів у річницю подій 2 травня 2014 року.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає Укрінформ з посиланням на МВС.

Зокрема, він підкреслив, що Куликове поле та Соборна площа в Одесі знаходяться під охороною правоохоронців. Зазначена територія перевірена вибухотехніками. На Куликовому полі встановлені фільтраційні пункти та обмежено рух транспорту довкола.

Яровий наголосив, що правоохоронці працюють не лише в місцях масового зібрання людей, але й на всіх вулицях міста.

«2600 правоохоронців чергують на усіх локаціях, де відбуваються масові заходи. Залучені сили та засоби скоординовані для оперативного реагування на будь-які зміни. Хочу відмітити, що як на Одещині, так і в цілому по Україні серйозних порушень не було», - зауважив перший заступник міністра.

Яровий також зазначив, що проведено весь комплекс превентивних дій з метою недопущення порушень громадського порядку та забезпечення безпеки людей під час заходів з нагоди вшанування пам’яті загиблих 2 травня 2014 року, які розпочалися в центральній частині Одеси.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 2 травня, понад тисяча одеситів зібрались, щоб вшанувати покладанням квітів та Маршем захисників міста пам'ять євромайданівців.

Покладання квітів також відбувається на Куликовому полі, де загинули представники проросійських сил.

Читайте також: На вулиці Одеси у перших числах травня виведуть понад 2,5 тисячі правоохоронців

2 травня – сьома річниця трагічних подій в Одесі. Цього дня у 2014 році учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на українських активістів. Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато хто з них забарикадувався у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 42 учасники масових заворушень. Загалом у подіях 2 травня 2014 року в Одесі загинуло 48 осіб, постраждали понад 200.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-