«Жовта» зона на Закарпатті: ресторани відкрили, але весілля та дискотеки — під забороною

«Жовта» зона на Закарпатті: ресторани відкрили, але весілля та дискотеки — під забороною

Укрінформ
У Закарпатській області в рамках пом’якшення карантинних заходів дозволили роботу закладів культури та громадського харчування, але бенкети та весілля в ресторанах, а також робота хостелів і дискотек залишаються під забороною.

Про це на брифінгу заявив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, передає кореспондент Укрінформу.

“Закарпаття з 11 квітня у жовтій карантинній зоні. Хочу наголосити, що, попри те, що у нас відкрилася соціальна сфера, перебування в громадських місцях без масок недопустиме. В області дозволена робота санаторно-курортних закладів, закладів культури, спортивних залів, релігійних споруд за умови розміщення однієї особи на 4 квадратних метрах площі. В кінотеатрах та концертних залах - заповненість не більше 50% та розсадка гостей в шаховому порядку”, - повідомив Полосков.

Водночас він підкреслив, що на Закарпатті під забороною досі робота дискотек та хостелів.

“Ресторани можуть працювати, але проведення вечірок, весіль та бенкетів далі під забороною. Також ресторани не можуть працювати після 24 години”, - сказав він.

Голова Закарпатської ОДА наголосив, що відповідальність за дотримання бізнесом карантинних умов жовтої зони контролюватимуть поліція та Держпродспоживслужба.

Читайте також: В Ужгороді відсьогодні відновлюють навчання в школах для учнів початкових класів

“Контроль буде надалі жорсткий і тотальний. Нам зараз треба якомога більше зусиль докласти, аби затриматися в жовтій зоні. Це дасть нам можливість бути вільнішими, а головне - це можливості для бізнесу заробляти”, - сказав Полосков.

Він додав, що на Закарпатті готуються до нових спалахів коронавірусу після сезону сакур, цвітіння Долини нарцисів та Великодня.

“Цвітіння сакур, Долини нарцисів, Пасха, тепла погода плюс порівняно добра картина щодо коронавірусу на Закарпатті — треба очікувати, що до нас зараз приїдуть десятки, а навіть і сотні тисяч туристів з усієї України. Це, звісно, можливість заробити нашому бізнесу, який довгий час змушений був стояти. Але маємо розуміти, що до нас приїдуть гості з “червоних зон” України. І очевидно, що приїдуть не тільки здорові та вакциновані люди. Приїдуть ті, хто втомився від обмежень у себе вдома.” - сказав Полосков.

Читайте також: Ляшко назвав три області, які найближчим часом можуть перейти у «жовту» зону

Він зауважив, що в області готуються до нового спалаху коронавірусу після весняних свят.

“Тому закликаю контролювати ситуацію та повідомляти, якщо ви помітили порушення карантинних норм, в поліцію. Чим довше ми втримаємо ситуацію, тим менше у нас буде загиблих закарпатців від коронавірусу та хворих людей із наслідками від хвороби,” - наголосив голова Закарпатської ОДА.

Як повідомлялося, 11 квітня на Закарпатті послабили карантинний режим. Досі із 8 березня в області діяли обмеження червоної зони.

За минулу добу на Закарпатті у 62 осіб підтверджено коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-