На Буковині почали вакцинувати від коронавірусу всіх охочих 80+

На Буковині почали вакцинувати від коронавірусу всіх охочих 80+

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області розпочали вакцинацію від COVID-19 усіх людей, старших за 80 років.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

«У Чернівецькій області розпочали вакцинувати від COVID-19 буковинців, яким виповнилося 80 років. Одним із перших щеплення зробив чернівчанин Василь Палагнюк. На процедуру його записав і привіз син, однак чоловік каже, що це була цілком його ініціатива», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що напередодні заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак закликала жителів області попіклуватися про своїх літніх родичів та записати їх на щеплення.

«Зробити це можна трьома способами: через свого сімейного лікаря, повідомивши старосту або голову громади, зателефонувавши на «гарячу лінію» 066 084 93 13», - додали в обласній адміністрації.

Вакцинація від коронавірусу у Чернівецькій області стартувала 25 лютого. Щеплення роблять препаратом Covishield, який розробив британсько-шведський фармацевтичний концерн Oxford/AstraZeneca.

Станом на 22 березня у Чернівецькій області першу дозу вакцини отримали 3154 особи.

Читайте також: На Херсонщині розпочали другий етап вакцинації та посилюють роботу COVID-патрулів

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня МОЗ отримало підтвердження про поставку до України до кінця березня - початку квітня 750 тис. доз вакцини AstraZeneca, а до кінця травня ще 1,2 млн доз цієї вакцини та вакцини Pfizer. Також найближчим часом Україна має отримати 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca за державними контрактами. Очікується поставка вакцини «Коронавак» виробництва Sinovak і вакцини Novavax обсягом 10 млн доз.

Станом на 22 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 554 256 випадків COVID-19, з них за добу – 7 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-