На Дніпропетровщині цьогоріч облаштують чотири майданчики зважування в русі

На Дніпропетровщині цьогоріч облаштують чотири майданчики зважування в русі

Велике будівництво
Укрінформ
У межах програми «Велике будівництво» у Дніпропетровській області в 2021 році буде встановлено чотири майданчики зважування у русі (Weigh-in-Motion, WiM).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційній сторінці «Великого будівництва» у Фейсбуці. 

Зазначається, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» встановлюється майданчик WiM на трасі М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине, неподалік транспортної розв’язки, що веде до міста Кам’янське. Розташування WiM дає змогу відстежити вантажні потоки з Кривого Рогу, П’ятихаток та Кам’янського. Вже забетоновано фундамент опорної конструкції та змонтовано безпосередньо саму опорну конструкцію. Попереду монтаж обладнання у дорожньому покритті, підключення системи до електропостачання, налаштування калібрування.

Читайте також: Першу систему зважування фур у русі встановлюють на Миколаївщині

«Встановлення комплексу передбачено проєктом поточного середнього ремонту ділянки М-04. Завдяки такому рішенню ми не тільки відновлюємо дорогу М-04, але й водночас піклуємося про її збереження», - зауважують у повідомленні.

Ще один майданчик буде встановлено на трасі Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка та ще два на Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя, що передбачено у проєктах капремонтів ділянок.

Обладнання майданчика, зважування в русі, монтується на всій ширині дороги та вимірює навантаження на кожну вісь автомобіля щонайменше тричі. Високоточне обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, кількість осей, швидкість руху, тощо визначаються автоматично.

Всі об'єкти Weigh-in-Motion, що встановлює Укравтодор, можна переглянути на відповідній карті. У 2020 році було встановлено 39 таких майданчиків в різних регіонах України. У 2021 році планується звести ще 66 таких майданчиків.

Читайте також: На Житомирщині встановлюють систему «Зважування в русі»

Як повідомляв Укрінформ, для підвищення безпеки руху в 2021 році Мінінфраструктури планує масштабувати впровадження інтелектуальної транспортної системи на всю країну – влаштувати ще 125 комплексів автоматичної фіксації (КАФ) із розширеним функціоналом та 100 сучасних WiM-комплексів для автоматичного габаритно-вагового контролю. До кінця року на українських дорогах будуть працювати 375 КАФ та 150 WiМ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-