У Дніпрі до Дня захисника встановили стелу з іменами загиблих на Донбасі бійців

У Дніпрі до Дня захисника встановили стелу з іменами загиблих на Донбасі бійців

Фото
Укрінформ
На Алеї пам’яті у Дніпрі з’явилася нова стела з іменами та портретами 30 українських військових, які загинули в зоні АТО/ООС на Донбасі.

Вклонитися подвигу героїв прийшли рідні та побратими загиблих, представники обласної влади, небайдужі мешканці міста, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Дніпропетровської ОДА.

"Сьогодні, у День захисника України, ми згадуємо героїв, які не повернулися додому з війни. Вони віддали життя, відстоюючи незалежність Батьківщини, мир для кожного з нас. Імена бійців увіковічені на Алеї пам’яті у Дніпрі. На жаль, кількість загиблих зростає, тому тут встановили нову стелу – на згадку про 30 полеглих хлопців. Вклоняємося перед їхнім подвигом та подвигом кожного оборонця України", – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

У Дніпрі на Алеї пам`яті встановили нову стелу з іменами загиблих бійців АТО/ООС / Фото: Микола М'якшиков. Укрінформ

Загалом на Алеї пам’яті у Дніпрі – 17 стел. На них – імена загиблих героїв Революції Гідності та бійців АТО/ООС.

Окрім того, у середу Біля Музею АТО у Дніпрі військовий оркестр заграв композиції з нового альбому "Пісні, народжені в АТО", повідомляє сайт телеканалу "Відкритий".

Читайте також: Зеленський: Ми – зріла нація, яка має пантеон великих захисників

"З огляду на складну епідеміологічну ситуацію в країні було скасовано п'ятий щорічний однойменний фестиваль, проте це не стало на заваді для презентації нового альбому, до якого увійшли 87 композицій. Всі вони були написані у 2019-2020 роках і розповідають про нелегку долю військовослужбовців, які ризикуючи своїм життям день у день захищають кордони держави", - наголошується у повідомленні.

До військового оркестру "Схід" також долучилися учасники першого волонтерського хору, які виконали кілька пісень власного авторства, віддавши данину поваги захисникам України.

Масштабний фестиваль "Пісні, народжені в АТО" проводиться в Дніпрі вже п'ятий рік поспіль. За цей час його лауреатами стали понад 60 військовослужбовців, а сам захід вийшов за рамки мегаполісу.

Читайте також: У Вінниці відкрили виставку «Проти Голіафа» про діячів ОУН-УПА

В Україні сьогодні, 14 жовтня, відзначається День захисника. Свято встановлене указом Президента від 14 жовтня 2014 року «з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України». При цьому було скасовано святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого.

Під час бойових дій на Сході України загинули 603 жителі Дніпропетровщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-