Зеленський: Ми – зріла нація, яка має пантеон великих захисників

Зеленський: Ми – зріла нація, яка має пантеон великих захисників

Укрінформ
Збройна агресія проти України назавжди закрила для нас можливість легковажно ставитися до питань захисту державності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у привітанні Президента Володимира Зеленського з Днем захисника України.

"Ми – сильні, сучасні, перспективні. Ми вміємо брати на себе відповідальність. Ми готові платити найвищу ціну за свою свободу. Ми добре знаємо своїх ворогів і точно вже розуміємо будь-яку політичну підступність. Ми не сумніваємось у своїх друзях. Тому що ми – зріла нація, яка має пантеон великих захисників і чітко розуміє свої цивілізаційні цілі... Наявна сьогодні збройна агресія проти України назавжди закрила для нас можливість легковажно ставитися до питань захисту державності", - зазначив він.

У цьому контексті глава держави нагадав, що коли війна тільки починалася, все вмить стало справжнім, ожививши багато епізодів зі сторінок нашої буремної національної історії, яка до того могла здаватися чимось далеким і фантастичним.

"У 2014 році все стало інакшим. Герої стали героями, а вороги – ворогами. І ми нарешті зрозуміли, що таке бути справжнім захисником країни, коли щодня доводиться міняти своє особисте життя на можливість щасливого життя всієї України. Скільки разів ми, українці, втрачали наші історичні можливості. Та скільки разів знаходили нові, щоб урешті здобути свою незалежну державу. Яку наш народ багато років самовіддано захищає від поневолення. Це справді всенародна справа", - наголосив Президент.

Читайте також: Президент ушанував пам’ять воїнів, загиблих за незалежність України

Він висловив подяку кожному, хто захищає нашу державу у Збройних силах, працює заради безпеки України у спеціальних службах, а також кожному, хто пам'ятає, що легальна праця й сумлінна сплата податків є чесним внеском також і в нашу національну оборону, що допомагає їй бути системною та сучасною.

Читайте також: Зеленський відвідає військових на передовій

"Народ неможливо здолати. Ніколи. Українці так довго і з таким болем ішли до своєї державності, що тепер точно не відступатимуть. Скільки б хтось не розривав наше суспільство спекуляціями, як би не грався з людськими емоціями й чим би не погрожував державі за столом переговорів. Україна була, є й буде. Це – справжнє. І це вже історично доведений факт", - резюмував Зеленський.

Читайте також: «Тиша» на Донбасі триває вже 80 днів - Зеленський

Як повідомлялося, щороку 14 жовтня відзначається День захисника України. Його святкують у день Покрови Пресвятої Богородиці та одночасно з Днем українського козацтва і Днем УПА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-