У Харкові учасника сутичок під

У Харкові учасника сутичок під "чорнобильською" лікарнею відправили під домашній арешт

Укрінформ
У Харкові суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту 68-річному ліквідатору аварії на ЧАЕС, якого підозрюють у насильстві щодо поліцейських, блокуванню комунікацій і хуліганстві під час подій 22 червня біля «чорнобильської» лікарні, куди почали привозити пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

«Напередодні суд обрав 68-річному підозрюваному нічний домашній арешт на 60 днів. При цьому прокуратура просила цілодобовий домашній арешт», - зазначив Чубенко.

Як повідомлялося, Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення був визначений МОЗ як опорний заклад першої лінії для боротьби з коронавірусом. Але коли обласною владою було прийняте рішення про відкриття лікарні для прийому хворих з коронавірусом, оскільки інфекційна лікарня вже три місяці працює в режимі перевантаження, «чорнобильці» вийшли на акції протесту, також значна частина колективу лікарні заявила, що не буде працювати з хворими на коронавірус.

22 червня зранку близько 100 громадян заблокували в’їзд до «чорнобильської» лікарні в Харкові, щоб не допустити прийом пацієнтів із COVID-19. Тільки завдяки діям правоохоронців вдалося створити коридор для проїзду швидкої з пацієнтом, який вже був підключений до переносного апарату ШВЛ. Відбулися сутички, в результаті яких постраждали двоє 24-річних оперуповноважених Шевченківського відділу поліції. Один з поліцейських отримав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, другий – забій гомілки.

Читайте також: Із "чорнобильської" лікарні Харкова можуть звільнити медиків, які відмовилися лікувати COVID-19

За фактами подій під диспансером відкрили три провадження: за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

23 червня поліція повідомила, що за скоєння правопорушень під час акції біля лікарні затримали та оголосили підозру 68-річному жителю міста Лубни Полтавської області. Зазначалося, що чоловік перебуває в медзакладі Харкова з діагнозом «гіпертонічний криз», і біля його палати виставили конвойний наряд.

Читайте також: У Харкові затримали учасника сутичок під "чорнобильською" лікарнею

Затриманий - керівник Лубенської громадської організації інвалідів «Ветерани Чорнобиля» Віктор Собко. Під нічним домашнім арештом він має знаходитися за місцем реєстрації на Полтавщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-