На Дніпропетровщині за програмою “Велике будівництво” зводять дитсадок

На Дніпропетровщині за програмою “Велике будівництво” зводять дитсадок

Фото
Укрінформ
В Іларіоновому, що на Дніпропетровщині, у центрі селища поруч із оновленою опорною школою зводять яскравий дитсадок. Нині підрядники працюють над фасадом, оздоблюють приміщення та приводять до ладу територію. Це – частина національної програми «Велике будівництво».

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Дитсадок в Іларіоновому – один з тих, які зводимо в області за програмою Президента України «Велике будівництво». Для нас це дуже важливий об’єкт. Близько двох років він простояв недобудованим. Ми замінили підрядну організацію, переглянули проєкт та зекономили на будівництві майже 4,5 млн грн. Ці кошти зможемо вкладати в інші соціально важливі проєкти. Наша мета – зробити на Дніпропетровщині більше об’єктів за менші кошти», – зазначив Бондаренко.

Нині підрядники працюють усередині будівлі та ззовні. Вже утеплили фасад та почали облаштувати його різнокольоровими панелями. Оздоблюють внутрішні приміщення, на території – укладають асфальт та тротуарну плитку.

«Більшу частину будівельних робіт виконали за останній місяць. Рухаємось за графіком. Плануємо, що вже цьогоріч до садочка зможуть піти діти», – розповів представник компанії-забудовника Дмитро Калінін.

Усередині будуть просторі ігрові для 6 дитячих груп. На даху змонтують сонячні панелі. Облаштують затишне внутрішнє подвір’я.

Читайте також: На Рівненщині додатково виділятимуть кошти з місцевих бюджетів

За словами голови Іларіонівської ОТГ Дмитра Екзархова, новий садочок громаді дуже потрібен, адже старий – переповнений. На його появу чекали понад 10 років. Через нестачу місць були змушені відмовляти батькам у зарахуванні малюків до дошкільного закладу.

«Не лише Іларіонове, а й вся громада дуже чекає на завершення робіт. Адже плануємо приймати дошкільнят із навколишніх сіл», - сказав Дмитро Екзархов.

Після завершення робіт дитсадок зможе прийняти 115 дітей.

Як повідомлялося, проєкт «Велике будівництво» розпочався 1 березня. Очікується, що в його межах буде відремонтовано 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено понад 85 млрд гривень. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

Фото: adm.dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-