Вінницькі депутати закликають не квапитись з відкриттям ринку сільгоспземель

Вінницькі депутати закликають не квапитись з відкриттям ринку сільгоспземель

Укрінформ
Депутати Вінницької облради 26 вересня ухвалили звернення до керівництва держави із закликом не квапитись з відкриттям ринку сільгоспземель і законодавчо заборонити продаж землі іноземцям.

Про це йдеться в ухваленому депутатами зверненні до Президента України, Кабміну та Верховної Ради щодо майбутнього продажу земель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Скасування мораторію та запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення є одним з кроків, які виходять далеко за рамки сьогодення та визначають подальшу долю не тільки аграрного сектору, а й всієї країни на десятиріччя вперед… Ми прийняли рішення звернутися до вас щодо недопущення поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення і законодавчої заборони іноземцям купувати українські землі та заборони продажу земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Надати державі виключне право купувати землі сільськогосподарського призначення», - йдеться у зверненні.

Автори наголошують, що забезпеченням зазначених позицій є внесення відповідних норм до Конституції України, що можна зробити лише після проведення всеукраїнського референдуму.

«Невиконання цього та допуск іноземців до українських земель є реальною загрозою нашій економічній та продовольчій безпеці, а також призведе до наростання соціального напруження пришвидшеної деградації українського села», - вважають депутати.

Читайте також: Держгеокадастр завершить інвентаризацію сільгоспземель до початку дії ринку

Вінницька облрада закликає курівництво держави розпочати широке публічне суспільне обговорення покрокового впровадження прозорого й цивілізованого обігу земель та ініціювати всеукраїнський референдум з питання придбавання у власність іноземними фізичними та юридичними особами прямо або опосередковано українські землі сільськогосподарського призначення.

За дане звернення проголосували всі депутати обласної ради, присутні на сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-