У Запоріжжі зустріли звільненого

У Запоріжжі зустріли звільненого "кримського диверсанта" Панова

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 21 вересня, у Запоріжжі зустрічали звільненого з бранця Кремля Євгена Панова. На площі Героїв на земляка чекали представники 37-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ, ветерани АТО та ООС, а також небайдужі запоріжці.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Планів багато. Дуже вдячний всім, хто хвилювався за мене, писав листи, підтримував. Дякую за шикарну зустріч", - сказав Панов.

Він виглядає стомленим, але щасливим. Каже: дорога додому тривала три роки і один місяць.

У Запоріжжі зустріли звільненого Євгена Панова / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

За словами дружини Панова Катерини, лікарі сказали, що потрібна тривала реабілітація, але головне, що Євген вдома.

"Відчуваю радість за Євгена, гордість. Людина пройшла таке випробування... Хочу побажати йому відновитися і зажити новим життям", - сказав очільник запорізького обласного військового комісаріату Владислав Хобот.

До мобілізації Євген Панов працював водієм на Запорізький атомній станції. У 2014 році був учасником Самооборони Енергодара, організатором встановлення блокпостів на в’їзді до міста, а також членом виконкому Енергодарської міської ради. З серпня 2014 року до серпня 2015 року брав участь у бойових діях у зоні проведення АТО у складі 37-го запорізького окремого мотопіхотного батальйону, командував розвідвідділенням, воював під Гнутовим, Маріуполем, Талаківкою. На фронті Панов мав позивний "Юджин".

7 серпня 2016 року російські прикордонники та ФСБ затримали Євгена Панова в окупованому Криму, звинувативши у начебто підготовці терористичного акту. Разом з ним було заарештовано українських громадян Андрія Захтея та Редвана Сулейманова. З того часу енергодарця Панова називали не інакше як "кримським диверсантом".

Читайте також: Політв'язень Панов: Російські ЗМІ називали Порошенка "найголовнішим ворогом"

Політв’язня кілька разів етапували з окупованого Криму до Москви та у зворотньому напрямку. У липні 2018 року Панова засудили до восьми років ув’язнення за надуманими звинуваченнями у тероризмі, а у січні 2019 року відправили до колонії суворого режиму в м. Омськ. Євген кілька разів заявляв про катування та оголошував голодування.

7 вересня в рамках обміну між Україною та РФ утримуваними особами за схемою 35 на 35 він повернувся до України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-