Пожежа в

Пожежа в "Токіо-Стар": старшому адміністратору готелю повідомили про підозру

Укрінформ
Старшому адміністратору готелю "Токіо-Стар", де під час пожежі загинуло дев’ятеро людей, повідомлено про підозру у порушенні правил пожежної безпеки.

"Прокурори прокуратури Одещини спільно зі слідчими ГУНП в області відповідно до вимог закону повідомили про підозру старшому адміністратору готелю «Токіо-Стар» у порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними розслідування, з 2009 року жінка працювала старшим адміністратором та, як фактичний керівник готелю, підпорядковувалась власникам приміщення, отримувала від них вказівки та звітувала про роботу закладу, передавала кошти від бізнесу.

"Відповідно до домовленості до функціональних обов’язків громадянки входило вирішення у тому числі питань, пов’язаних із пожежною безпекою закладу. З’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки", - заявили у прокуратурі.

Зокрема, як наголошується, під час виїзду на початку липня 2019 року на місце фахівці ДСНС склали акт про неможливість проведення перевірки у зв’язку з тим, що за інформацією адміністрації готелю підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою.

"У цьому ж місяці в приміщенні пральні, що фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання та плавитись розетки", - уточнили у відомстві.

Читайте також: На Одещині ДСНС перевірила понад двісті готелів після пожежі в "Токіо Стар"

Як повідомлялося, пожежа в одеському готелі “Токіо-Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали.

Київський райсуд Одеси 20 серпня заарештував на 60 діб власника готелю "Токіо-Стар" Вадима Чорного, якому прокуратура інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України. Адвокати Чорного заявили, що мають намір оскаржити ухвалу суду в апеляційній інстанції, оскільки "підсудний є власником приміщень лише першого поверху будівлі", а пожежа сталася на другому. Сам Чорний на засіданні суду заявив, що власником і керівником готелю «Паровоз», розташованого на другому поверсі, є інший бізнесмен, який за кілька днів до пожежі виїхав з України.

Сторона обвинувачення заявила, що орендар Терновий за місцем реєстрації в Одесі не проживає, а місце його перебування невідоме, а влітку цього року інспекторів ДСНС не допустили в готель для перевірки протипожежного стану закладу, мотивуючи це тим, що власники готелю перед перевіркою переписали приміщення на іншого орендаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-