СБУ затримала інтернет-пропагандиста, який працював на спецслужби РФ

СБУ затримала інтернет-пропагандиста, який працював на спецслужби РФ

Відео
Укрінформ
На Дніпропетровщині співробітники СБУ припинили діяльність інтернет-агітатора, який через російські соціальні мережі поширював антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"У ході документування розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, яких координують з території країни-агресора, оперативники спецслужби встановили, що мешканець міста Тернівка Дніпропетровської області в одній із соціальних мереж поширював інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності України та зміни державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пропагандист, виконуючи завдання своїх російських кураторів, за обіцяну грошову винагороду також поширював із фейкових акаунтів дезінформацію про ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дій української влади.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

В СБУ нагадали, що аналогічні факти деструктивного інформаційно-психологічного впливу на мешканців України через соціальні мережі були виявлені раніше в Одеському, Сумському та Луганському регіонах.

Читайте також: СБУ розслідує справу про можливу підготовку диверсії на «Мотор Січ»

"Аналіз отриманих даних вказує, що залучення російськими спецслужбами саме громадян України до проведення спеціальних інформаційних акцій дозволяє надати ефект дійсності завдяки використанню облікових записів у соціальних мережах реальних осіб, а також адаптації антиукраїнських матеріалів для конкретного регіону безпосередньо його мешканцем", - зазначили в СБУ.

Виявлені заходи деструктивного інформаційного впливу у більшості випадків проводяться у поєднанні з фейковими публікаціями у підконтрольних РФ засобах масової інформації або заявами так званих лідерів громадської думки з "перекручуванням" справжніх фактів, наголосили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-