У Гальжбіївці відкрили першу за часи незалежності сільську амбулаторію

У Гальжбіївці відкрили першу за часи незалежності сільську амбулаторію

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині у Ямпільському районі вперше за часи незалежності відкрили нову сільську амбулаторію.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«В Ямпільському районі відкрили першу за роки незалежності нову сільську амбулаторію загальної практики сімейної медицини КП «Ямпільський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги». Віднині медичні послуги у новій амбулаторії отримуватимуть жителі Гальжбіївської сільської ради. Медичний заклад обслуговуватиме пацієнтів із сіл Гальжбіївка, Біла, Оксанівка, Ульянівка. Наявне населення громади становить 2158 осіб, з яких 1539 - уклали декларації з сімейним лікарем», - йдеться у повідомленні.

Нова амбулаторія устаткована всім необхідним обладнанням згідно з табелем оснащення, зокрема, телемедициною. Вона надаватиме повний перелік послуг для повноцінного медичного обслуговування. При амбулаторії є автомобіль Renault Duster, яким користуватимуться сімейні лікарі для обслуговування пацієнтів.

У штаті амбулаторії один лікар, три медсестри, водій санітарного автомобіля та одна молодша медична сестра.

Читайте також: Електронне урядування зможуть запровадити 50 громад України

Будівництво амбулаторії в селі Гальжбіївка торік увійшло до затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переліку об’єктів, які отримують фінансування за кошти субвенції державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. Загальна вартість реалізації проєкту склала понад 8 млн грн, з яких 7, 22 млн грн – це субвенція з державного бюджету.

Цьогоріч на Вінниччині планується ввести в експлуатацію ще таких 13 амбулаторій.

 Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-