Обвал у Дрогобичі: Зеленський заявив про необхідність аудиту всіх житлових будинків

Обвал у Дрогобичі: Зеленський заявив про необхідність аудиту всіх житлових будинків

Укрінформ
Новий уряд має провести аудит усіх житлових будинків та запропонувати програму відновлення старих і зведення нових будівель для життя українців.

Так Президент Володимир Зеленський відреагував на своїй сторінці у Facebook на трагедію у Дрогобичі, де внаслідок обвалу під'їзду житлового будинку загинуло двоє громадян, постраждало п'ятеро дітей.

“Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових”, - наголосив глава держави.

Президент висловив співчуття родичам загиблих і постраждалих у м. Дрогобич. “Сподіваюся, що будинки українців ані вдень, ані вночі не руйнуватимуться з жодних причин”, - додав він.

Зеленський зазначив, що у роботах на місці аварії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже визволили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок за допомогою мобільних телефонів.

Читайте також: Обвал будинку у Дрогобичі: газовики заявляють, що вибуху не було

“Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати. Версій поки дві: вибух побутового газу та зношеність дерев’яних перекриттів. На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів”, - підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня у м. Дрогобич у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку стався вибух побутового газу, внаслідок якого відбулося руйнування під’їзду з першого по четвертий поверх. Пізніше в ДСНС заявили, що вибух газу малоймовірний.

Фото: пресслужба ДМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-