У Дніпрі День Незалежності відзначили патріотичною ходою і забігом у вишиванках

У Дніпрі День Незалежності відзначили патріотичною ходою і забігом у вишиванках

Фото
Укрінформ
Патріотична хода у Дніпрі стартувала від скверу Героїв і рушила до найвищого прапора України, який майорить навпроти історичного музею ім. Д. І. Яворницького.

До ходи долучилося близько тисячі ветеранів АТО/ООС, родичі загиблих захисників, волонтери, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже радію з того, що нам з однодумцями вдалося провести патріотичну ходу - захід без політики та офіціозу. Організували самі, і дуже приємно, що до святкування долучилось багато людей. Приїхали ветерани навіть з Павлограда, Кривого Рогу, Києва», - наголосив співорганізатор заходу, ветеран АТО Ігор Вольвач.

Учасники ходи, одягнені у військову форму та вишиванки, несли синьо-жовті прапори, стяги своїх військових частин, вели із собою дітей.

По Дніпру пройшла тисячна хода на честь Дня незалежності / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Урочистий захід вів полковник Сергій Плахотник. Учасники разом заспівали гімн України у супроводі військового оркестру оперативного командування «Схід». Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих за Україну, а військовий капелан Дмитро Поворотний відправив молебень.

Біля найвищого флагштока України, під найбільшим державним стягом відбувся телеміст із Києвом.

Захід продовжився церемонією нагородження державними нагородами.

Читайте також: У Харкові пролунали "Сто дзвонів" на згадку про Небесну сотню

Протягом дня на мешканців та гостей Дніпра чекає низка заходів на різних майданчиках. Одним із них традиційно є Фестивальний причал - там організують сімейний забіг у вишиванках «Dnipro Vyshyvanky Run». Участь у ньому взяли 300 людей різного віку, повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

Участь у забігу взяли 300 осіб. Це і початківці, і професійні спортсмени різного віку. Також до заходу приєдналися діти з обмеженими можливостями. Для дорослих пропонувалися дистанції 2,5 км, 5 км, 10 км та естафета 3х300 м. А для юних бігунів – 100 м (від 3 до 6 років), 500 м (від 7 до 10 років) та 1000 м (від 11 до 14 років).

Забіг у вишиванках у Дніпрі / Фото: Дніпровська міська рада

Пробігти набережною Дніпра у вишиванці на честь Дня Незалежності приїхали учасники з Києва, Харкова, Кривого Рогу, Львова та Нікополя.

Переможці забігу отримали нагороди та призи. А на фініші на усіх чекало частування.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-