В Одесі проходить Марш захисників України

В Одесі проходить Марш захисників України

Фото
Укрінформ
Ветерани військових частин і з'єднань, що дислокуються на території Одещини, учасники бойових дій на Донбасі та активісти волонтерських організацій зібралися в Одесі біля Національного театру опери та балету для участі у Марші захисників.

В акції також беруть участь члени родин загиблих воїнів, які тримають у руках їхні портрети, та активісти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Марш захисників України" в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

"Марш захисників України організували учасники ветеранської спільноти, зокрема Товариство учасників АТО Одещини, Ветеранський ХАБ Одеси. Ми ставимо за мету вшанувати пам'ять воїнів, що загинули у війні, нав'язаній нам Росією, нагадати усім, що триває збройна агресія проти України. І Одеса розвивається в мирних умовах завдяки тому, що на східних рубежах надійно тримають оборону воїни ЗСУ. У боях за суверенітет і цілісність держави вже загинули 110 воїнів - жителів Одеси та області", - зазначив завідувач Південного міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Микола Сторожук.

Учасники маршу з українськими прапорами в руках вирушили центром міста до скверу Героїв Небесної сотні біля будівлі обласної ради, де встановлено пам’ятний знак на честь загиблих учасників АТО. Тут відслужить молебень за загиблих воїнів протоієрей Православної церкви України Теодор Оробець, відбудеться мітинг.

У  колоні учасників Маршу під великим банером "З Днем незалежності, Україно!" йдуть, зокрема, командир розвідувальної роти капітан Андрій Скороход, танкіст Віталій Кісь, оператор протитанкового взводу батальйону «Донбас» Олександр Шкуренко, боєць 8 окремої роти ДУК «Правий сектор» Сергій Москаленко, волонтер-медик батальйону «Донбас» Ганна Ільющенкова та інші.

Читайте також: На Марш захисників зареєструвалися близько 10 тисяч учасників

Раніше в Одесі відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку в однойменному парку, в якій узяли участь міський голова Геннадій Труханов, в.о голови Одеської ОДА Світлана Шаталова, глава облради Сергій Паращенко, очільник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех, депутати міської та обласної рад, представники силових структур і представники духовенства різних конфесій.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-