Благодійний

Благодійний "Забіг у вишиванках" розпочав День Незалежності у Франківську

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську святкові заходи до Дня Незалежності розпочалися з ранкової благодійної акції "Забіг у вишиванках", у якій взяли участь і міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова у Facebook.

«Всі ж знають, що ранкова пробіжка додає сил та настрою на увесь день. Сьогодні це перевірили всі учасники забігу у вишиванках. Адже Франківськ приєднався до чудової бігової ініціативи. Цілих два кілометри вишиванкового настрою вам у стрічку», - написав Марцінків.

Вишиваний забіг в Івано-Франківську / Фото: Павло Пивовар

Відомо, що головна мета акції «Забіг у вишиванках» - збір коштів на лікування Ірині Коркоза-Суховій, яка потребує термінової пересадки нирки. Участь в акції взяли близько 400 франківців, серед яких був мер міста Марцінків та міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте також: Закарпаття традиційно першим привітало країну з Днем Незалежності

На День Незалежності в Івано-Франківську планують провести Ходу пам’яті «Іловайськ» та ходу ветеранів визвольних змагань. Також проведуть традиційну святкову ходу у національному строї, відкриють фестиваль «Все українське на новий лад», запропонують ряд майстер-класів, розважальних та концертних програм.

Святкування Дня Незалежності в Івано-Франківську / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-