Мінрегіон пропонує залишити на Закарпатті лише чотири райони

Мінрегіон пропонує залишити на Закарпатті лише чотири райони

Децентралізація
Укрінформ
З існуючих 13 районів Закарпаття, згідно із запропонованим Міністерством регіонального розвитку проектом територіального устрою субрегіонального рівня, мають бути утворені чотири райони, найбільшим з них буде Мукачівський.

Про це повідомляє у Facebook Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми “U-LEAD" з Європою.

“Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило модель системи адміністративно-територіального устрою (АТУ) Закарпатської області субрегіонального рівня. Згідно з рекомендованою моделлю, на Закарпатті буде 4 об’єднані райони, до яких увійде 40 об’єднаних територіальних громад” - йдеться у повідомленні.

З існуючих 13 районів на Закарпатті залишаться чотири: Ужгородський, Мукачівський, Хустський та Тячівський.

“Площа об’єднаного Ужгородського району становитиме 2525,4 кв. км. В складі району буде 8 ОТГ, в яких проживає 250,4 тис. людей. Найбільшим районом як за площею, так і за кількістю населення стане об’єднаний Мукачівський район – 3770,3 кв. км та 452,1 тис. в 14 ОТГ. В складі об’єднаного Хустського району буде 10 громад. Площа району становитиме 2812,1 кв. км, а кількість населення – 294,1 тис. чоловік. Четвертим об’єднаним районом стане Тячівський. В його складі буде 8 ОТГ, площа району становитиме 3669,2 кв. км, а кількість населення – 261,3 тис.”, - повідомляють у Закарпатському ЦРМС.

Як пояснив директор Закарпатського ЦРМС Іван Дем'янчук, при розробці моделі системи АТУ фахівці Мінрегіону поставили перед собою ряд завдань: територіальну доступність до нових центрів укрупнених районів, врахування існуючої територіальної організації влади у регіоні, наявні полюси економічного, соціального, культурного розвитку регіону.

Читайте також: Мукачівська ОТГ перейшла на прямі міжбюджетні відносини

Як повідомлялося, в Закарпатському ЦРМС вважають, що оптимальна кількість ОТГ на Закарпатті має становити 50-55 об'єднаних громад.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно з Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: facebook.com/lgdc.zakarpattya та carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-