Харківська поліція обіцяє захищати намет

Харківська поліція обіцяє захищати намет "Все для перемоги"

Укрінформ
Поліція Харкова обіцяє захищати намет "Все для перемоги", розміщений на площі Свободи у центрі міста.

Про це заявив на виїзному засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР на чолі з Бориславом Березою, що проходить у Харківській ОДА, начальник ГУ Нацполіції області Валерій Сокуренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми забезпечимо захист прав і свобод громадян, а саме право на протест. Активісти (ред. - організатори намету "Все для перемоги") звернулися до міськради ще у минулому році, у них є звернення і дозвіл на проведення цієї акції (встановлення намету — ред.) з 1 січня до 31 грудня 2019 року. Зупинити цей протест може тільки суд", - зазначив Сокуренко.

За його словами, за приписом комунальної служби знести цей намет неможливо. На стендах намету розміщені інформаційні матеріали про події на сході: “І це все правильно. Є якісь закиди, що там щось виглядає неестетично, то війна взагалі виглядає дуже неестетично". За подіями навколо намету вже ведеться цілодобове відеоспостереження, додав Сокуренко.

Як наголосив за засіданні прокурор Харківської області Юрій Данильченко, якщо суд прийме рішення щодо знесення намету, то буде негайно подана апеляція.

Щодо засідання, то друга її частина, яку було присвячено розслідуванню замаху на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, пройшла без преси.

Як пояснив кореспонденту Укрінформу активіст Громадської організації "Харківський антикорупційний центр", депутат Харківської обласної ради Дмитро Булах, такі ж виїзні засідання ТСК вже пройшли в інших містах, включаючи Одесу.

Читайте також: Геращенко облаштує приймальню у волонтерському наметі, який хоче знести Кернес

Як повідомлялося, 12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги". Заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко з цього приводу заявила, що облаштує у волонтерському наметі, якому загрожує знесення, свою громадську приймальню.

Раніше, 9 травня, Харківський міський голова Геннадій Кернес на своїй сторінці у Facebook написав, що готовий підтримати петиції щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи і повернення проспекту Григоренка колишнього імені - Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-