Майже 80% води з найбільшого на Луганщині водоканалу йде на окуповану територію

Майже 80% води з найбільшого на Луганщині водоканалу йде на окуповану територію

Фото
Укрінформ
Близько 80% питної води, що її перекачує Попаснянський водоканал, постачається на тимчасово окуповану територію.

Про це заявив на зустрічі з міністром з питань тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишом заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, повідомляє прес-служба адміністрації.

«Метою робочої поїздки міністра на Луганщину є дослідження безпеки та якості роботи загальної системи функціонування об’єктів, що забезпечують водою населення. Зокрема, питання очищення води, постачання води населенню Луганської області, модернізацію водоканалів, які розташовані на території області», - йдеться в повідомленні.

На підприємстві «Попаснянський районний водоканал», яке зазнало значних руйнувань унаслідок воєнних дій, втілено комплекс проектів з його відновлення. Відтак, міністр обговорив з керівництвом водоканалу перспективи розвитку.

«Усі проекти, до яких було долучено міністерство, військово-цивільна адміністрація і Попаснянський водоканал, реалізовані успішно. Ми бачимо перспективи залучення донорських коштів і коштів бюджетів різних рівнів для того, щоб підприємству допомогти в його розвитку», – зауважив Черниш.

Читайте також: У Попасній створили районний центр соціальних послуг

Оскільки суттєву частку води Попаснянський водоканал постачає на окуповану територію, питання щодо його стабільного функціонування буде винесено міністерством на переговори, що відбуваються в Мінському форматі.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-