Кернес не поїхав на суд в Полтаву: не забезпечена охорона

Кернес не поїхав на суд в Полтаву: не забезпечена охорона

Укрінформ
Кернес не прибув у полтавський апеляційний суд, де розглядають три апеляції на закриття справи проти нього та двох його охоронців, через те, що не виконується рішення суду про охорону фігурантів справи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Гунченко.

"Геннадій Кернес не прибув на судове засідання, так як не виконується рішення Київського райсуду Полтави від 18 травня 2015 року про забезпечення заходів безпеки фігурантів справи - Харківського міського голови, його охоронців, а також їх захисників. Для прийняття такого рішення були об'єктивні причини. Рішення ніхто не відміняв, воно діє, і його невиконання тягне за собою кримінальну відповідальність", - зазначив адвокат.

За його словами, суд задовольнив клопотання сторони захисту про забезпечення охорони.

"Суддя Володимир Костенко оголосив рішення про заходи безпеки щодо фігурантів справи та їх захисників на період розгляду апеляцій в Полтаві, чи це стосується їх перебування в приміщенні суду або по дорозі в Полтаву і Харків", - пояснив адвокат.

Читайте також: Кернес каже, що у нього немає конфлікту зі Світличною - незначні розбіжності

У той же час, як сказали кореспондентові Укрінформу в суді, прокурор Олександр Ганилов клопотав про застосування приводу до Кернеса: "Суд відхилив клопотання".

Чергове засідання суду призначено на 15 лютого.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 січня Полтавський апеляційний суд, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, переніс засідання на лютий, оскільки до суду не з'явилися двоє обвинувачених: Геннадій Кернес не приїхав, бо не отримав повістку про виклик до суду, а його охоронець Віталій Бліннік проходить стаціонарне лікування.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальну справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, якого звинувачували в незаконному позбавленні волі, катування і загрозу вбивством активістів харківського Євромайдану.

Читайте також: У розшук оголосили підозрюваного у держзраді екс-голову райадміністрації в Харкові

Суддя Андрій Антонов звинуватив сторону обвинувачення в "перекладанні необхідності докази провини" саме на суд, оскільки прокурори не з'являлися на останні засідання.

12 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд в суд - "для прийняття об'єктивного вироку".

27 грудня Геннадій Кернес у спілкуванні з журналістами заявив, що буде домагатися в суді повного виправдання, так як, за його словами, не робив інкримінованих йому дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-