На Сумщині реалізують краєзнавчий проект “Велика спадщина”

На Сумщині реалізують краєзнавчий проект “Велика спадщина”

Укрінформ
На Сумщині до 80-річчя створення області, яке відзначається у січні, розпочалася реалізація краєзнавчого проекту.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської облдержадміністрації Сергій Над’ярний.

«Сенс і суть проекту «Сумщина. Велика спадщина» полягає в тому, щоб зібрати всі найкращі здобутки митців, які тривалий час працювали в нашій області, прославляли сумський край і є його гордістю. Перша книга, видана в рамках згаданого проекту, присвячена образотворчому мистецтву», - зазначив Над’ярний

За його словами, у книзі представлена спадщина видатних художників – уродженців Сумщини, яка є яскравою сторінкою в історії вітчизняного і світового малярства, графіки та скульптури, а також роботи членів Сумської обласної організації Національної спілки художників України та інших об’єднань, професійна діяльність яких є помітним явищем на Сумщині та в Україні.

Реалізується проект за кошти обласного бюджету за сприяння Сумської облдержадміністрації. Його спільно втілюють у життя обласні організації Національної спілки письменників України, Національної спілки художників України та Національної спілки краєзнавців України.

Читайте також: На Сумщині обласний онкодиспансер отримав сучасний цифровий мамограф

На найближчі роки в рамках проекту заплановано вихід книг «Поезія», «Історія і краєзнавство», «Красне письменництво», «Фотографія» тощо.

Презентація першої книги проекту, що має назву «Образотворче мистецтво», відбудеться 23 січня об 11.00 в конгрес-центрі Сумського державного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-