Перечинська ОТГ подбає про людей з особливими потребами

Перечинська ОТГ подбає про людей з особливими потребами

Децентралізація
Укрінформ
На Закарпатті Перечинська ОТГ розробить план доступної інфраструктури для людей з особливими потребами - першочергово облаштує пішохідні переходи, паркувальні стоянки та добудує пандуси до закладів освіти та крамниць.

Про це заявили учасники публічної консультації із зацікавленими сторонами, яку організувала ГО “Центр UA”, повідомляють у Перечинській міськраді.

“Для забезпечення потреб маломобільних груп першочергово облаштують пішохідні переходи, адаптують місцеві паркувальні стоянки, добудують пандуси до локальних ЦНАПів, закладів освіти та крамниць у Перечинській ОТГ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники влади та активісти підкреслили низький рівень активності профільних громадських організацій у створенні інфраструктури для людей з особливими потребами.

Читайте також: На Донеччині Соледарська громада придбала спецтехніку та шкільні автобуси

У міськраді наголосили, що потреба частини мешканців Перечинської ОТГ у доступному транспорті та публічних приміщеннях не забезпечується: більшість транспортних засобів та приміщень незручні для людей з порушеннями опорно-рухового апарату та батьків з дитячими візочками.

Відсутність належної інфраструктури призводить як до ізольованості маломобільних мешканців, так і до обмеження їхньої участі в економічному та соціальному житті.

Фото:  Facebook / Перечинська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-