У Краматорську підписали перший на Донеччині договір між тергромадами

У Краматорську підписали перший на Донеччині договір між тергромадами

Децентралізація
Укрінформ
У Краматорську підписали перший у Донецькій області договір про співробітництво між територіальними громадами у медичній сфері.

Про це 26 грудня повідомили в прес-службі Краматорської міської ради.

«У Краматорську підписано перший в області договір про співробітництво між територіальними громадами. Сьогодні міський голова Краматорська Андрій Панков та голова Андріївської ОТГ Микола Діхтенко підписали договір про міжмуніципальне співробітництво у сфері охорони здоров’я», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер 2400 мешканців Андріївської громади будуть отримувати медичні послуги другого рівня у Краматорську.

За словами Діхтенка, в Андріївській ОТГ давно чекали на цю подію, адже їх мешканцям було вкрай незручно добиратися до Слов’янської районної лікарні, які розташована за 75 км, і децентралізація нарешті дала можливість вирішити це питання.

Читайте також: Глава ЦВК каже, що результати виборів в ОТГ мають бути до нового року

Андрій Панков та Микола Діхтенко підписали договір у трьох примірниках, один із яких буде направлено до Міністерства регіонального розвитку. Участь у заході взяли також представники донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, які надавали консультаційну підтримку сторонам під час підготовки та укладання договору.

У міськраді зазначили, що цей договір став першим у Донецькій області. Наразі триває підготовка аналогічного документа у сфері освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-