Херсонщині пропонують два іноземних проекти з переробки сміття

Херсонщині пропонують два іноземних проекти з переробки сміття

Укрінформ
Дві іноземні компанії наразі розробляють техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) на будівництво на Херсонщині сміттєпереробного заводу.

Про це на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації поінформував голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз дві компанії розробляють ТЕО на будівництво сміттєпереробного заводу на території Херсонської області. Перша компанія - китайська, а друга компанія - німецька", - розповів Гордєєв.

За його словами, унікальність другої компанії полягає в тому, що з двох тонн сміття вона генерує один мегават електроенергії. "250 тонн (сміття - ред.) - 125 мегават. 125 мегават - це просто колосальні електромережі. І ми зараз думаємо, де це (завод - ред.) можна розташувати. Напевно, буде біля Каховки, тому що там є точки зливу електроенергії", - заявив голова ОДА.

Читайте також: На Херсонщині знайшли майже дві тонни покинутих отрутохімікатів

Як він зазначив, реальні пропозиції від вказаних компаній щодо будівництва в області сміттєпереробного заводу облдержадміністрація очікує вже протягом місяця, після розроблення ними техніко-економічного обгрунтування з екологічними розрахунками.

Водночас, як поінформував на засіданні колегії директор департаменту екології та природних ресурсів Херсонської ОДА Юрій Попутько, німецька компанія, окрім виробництва з побутових відходів електроенергії, буде також виготовляти в регіоні зі сміття паливні брикети, а залишки переробки побутових відходів переробляти за новітніми технологіями на матеріали для будівництва автодоріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-