На Львівщині офіцер вимагав від підлеглого 10 тисяч за самоволку

На Львівщині офіцер вимагав від підлеглого 10 тисяч за самоволку

Укрінформ
Командир розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин Львівщини вимагав 10 тисяч гривень від підлеглого, який пішов у самоволку. Хабарника затримали при отриманні частини неправомірної вигоди.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

«За нестворення перешкод під час проходження військової служби та неподання військовика у списки військовослужбовців, що самовільно залишили військову частину – 10 000 гривень. У стільки «оцінив свої послуги» командир розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин Львівщини», - зазначив Сенюк.

За його словами, викрили офіцера напередодні на одержанні від підлеглого чергової частини хабара - 4 000 гривень - військові прокурори Львівського гарнізону спільно з УЗЕ ДЗЕ Національної поліції України у Львівській області. Неправомірну вигоду виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події у повному обсязі.

Читайте також: В Одесі силовики впіймали військового інженера, який торгував вибухівкою

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій здирнику буде повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, а опісля прокуратура звернеться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Хабарнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-