ДТП у Харкові: підозрювана могла перебувати під дією опіатів - прокурор

ДТП у Харкові: підозрювана могла перебувати під дією опіатів - прокурор

Укрінформ
Під час засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній у харківській ДТП із 5 загиблими Олені Зайцевій сторона обвинувачення повідомила, що у її крові виявили опіати.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Згідно з висновком щодо результатів медичного огляду у Зайцевої встановлений факт вживання опіатів", - повідомила сторона обвинувачення.

На уточнююче запитання прокурора, чи вживали Зайцева будь-які медикаменти в день аварії, обвинувачена у трагедії відповіла, що ні.

Як відомо, ввечері 18 жовтня у центрі Харкова автомобіль Lexus в'їхав у натовп пішоходів. У результаті ДТП 5 осіб загинули, ще 6 дістали поранення. За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька місцевого бізнесмена Олена Зайцева. Її затримала поліція.

Слідчими органами відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Покарання за цією статтею тягне позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.

Читайте також: Харківський суд обирає запобіжний захід водійці Lexus

За словами начальника Харківської обласної поліції Олега Беха, дівчина, яка була за кермом Lexus, чотири рази притягувалася до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху згідно з чч.1, 3 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення в 2016 році і двічі - вже цього року.

Раніше народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко повідомляв, що Зайцева на своєму Lexus брала участь у перегонах містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-