Синютка скаржиться, що не всі міста погодилися приймати львівське сміття

Синютка скаржиться, що не всі міста погодилися приймати львівське сміття

Укрінформ
Деякі міста Львівщини відмовилися прийняти тверді побутові відходи обласного центру.

Про це голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка сказав на брифінгу щодо підсумків І етапу налагодження системної роботи з ТПВ у місті Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо на сьогоднішній день відмову кількох міст, серед яких Белз, Рава-Руська і Броди, які до сих пір не приймають сміття з території міста Львова. Особливо хочу відзначити ситуацію у місті Белз, де міська рада прийняла відповідне рішення про прийом ТПВ з території Львова, але, на превеликий жаль, громадські активісти і мешканці висловили свій протест і незгоду з ухвалою сесії міської ради", - зазначив Синютка.

Також, за його словами, через протидію громадських активістів і місцевих мешканців проблеми з вивантаженням сміття були в Стриї та Миколаєві (Львівської області), але зрештою тут вдалося знайти компроміс.

Читайте також: Підкинуте сміття: Львівська ОДА грозить розірвати контракт з перевізником

Серед проблем з налагодження вивозу ТПВ очільник області відзначив і кілька випадків вивантаження сміття за межами полігонів та відсутність довгострокових договорів з полігонами ТПВ Львівщини та інших областей.

Але попри це всі майданчики у Львові, з яких вивозяться ТПВ, очищено, запевнив Синютка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-