На волонтерській станції допомоги встановили пам'ятну дошку

На волонтерській станції допомоги встановили пам'ятну дошку

Укрінформ
Пам'ятну дошку на честь першого в Харкові волонтерського пункту допомоги переселенцям із зони АТО відкрили в центральному залі Південного вокзалу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Напис на меморіальній дошці свідчить: "На цьому місці був розташований перший в Україні пункт допомоги "Вокзал" від волонтерської ініціативи "Станція Харків". Протягом 2014-2015 років небайдужі харків'яни виявили щиру турботу, надаючи всіляку допомогу десяткам тисяч вимушених переселенців з Донбасу. Слава Богу за всіх, чиє серце не залишилося черствим і байдужим до біди ближніх!". Поряд з написом - два QR-коди, які ведуть на сайт "Станції Харків" і на сторінку "Вікіпедії", де розміщений матеріал про "Станцію Харків".

За словами голови правління благодійного фонду "Станція Харків" Юлії Конотопцевої, сьогодні виповнюється 3 роки "Станції Харків" - першому в Україні транзитному пункту допомоги переселенцям із зони АТО на вокзалі.

"Волонтери пам'ятають, як чергували на пункті, реєстрували переселенців, допомагали їм зв'язатися із соціальними службами, знайти житло, забезпечували продуктами харчування й одягом за рахунок благодійності харків'ян. Через пункт пройшли десятки тисяч людей. Меморіальна дошка нагадає всім про пережите", - наголосила Конотопцева.

Як повідомляв Укрінформ, тільки в лютому 2015 року тисяча переселенців із зони АТО отримали допомогу у волонтерському пункті "Станція Харків".

Станом на 2015 рік у Харкові та області офіційно зареєстровано до 200 тисяч переселенців, за неофіційними даними, їх удвічі більше.

Фото: mediaport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-