Обвал коледжу на Прикарпатті: рятувальники відкидають версії вибуху і терактів

Обвал коледжу на Прикарпатті: рятувальники відкидають версії вибуху і терактів

Укрінформ
В Івано-Франківській області рятувальники відкидають версії вибуху і терактів у ситуації з обвалом коледжу у Коломиї. Комісія вивчатиме конструкції будівлі.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив начальник управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

«Версії вибухів, терактів відкидаються. Газ відключили два тижні тому. Нестійкість будівельних конструкцій, їх зношеність, ослаблення. Тут причини можуть бути пов’язані лише з конструктивними елементами будівлі. Від фундаменту до цегляної кладки треба вивчати. Працює комісія, яка встановить причини, що призвели до руйнування», - повідомив Чернецький.

За його словами рятувальники майже 16 годин працювали над ліквідацією наслідків обвалу економіко-правничого коледжу.

Він зауважив, що будівля, де працює коледж, зведена ще у 1964 році. Раніше тут знаходився адміністративний корпус заводу «Сільмаш». Перед тим, як змінити призначення будівлі, необхідно було виготовити і погодити спеціальний проект.

«Коли це було, і чи був цей проект, комісія буде вивчати. Видно, що будівельні роботи тут проводились, бо будівля утеплена пінопластом, дах перекритий», - зауважив Чернецький.

Як повідомлялося, вчора близько 14 години стався обвал у Коломийському економіко-правничому коледжі. Жертв та потерпілих немає. Прокуратура порушила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-