У Харківському автодорі виявили порушень на 7,5 мільйонів

У Харківському автодорі виявили порушень на 7,5 мільйонів

Укрінформ
Фахівці Держаудитслужби виявили понад 7,5 млн грн збитків у ході ревізії ДП "Харківський облавтодор" - дочірньої компанії Державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Харківській ОДА.

"Виявлено порушення, які призвели до втрат на загальну суму 7 млн 511 тис. грн. Зокрема, ДП "Харківський облавтодор" у травні 2013 року, не маючи джерел фінансування, необгрунтовано покрив витрати іншої юридичної особи з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування на суму 5 млн 140 тис. грн. Встановлено факти недоотримання доходу у вигляді штрафних санкцій з шести контрагентів на загальну суму понад 682 тис. грн, недоотримання фінансів за майно, яке знаходиться у користуванні за договорами, на суму понад 665 тис. грн. Виявлено збитки на загальну суму 951 тис. грн через оплату будівельних робіт за завищеною вартістю і в завищених обсягах, послуг з електропостачання і перевезення товарно-матеріальних цінностей, переплат зарплати і надання благодійної допомоги", - наголосили в ОДА.

За результатами ревізії забезпечено відшкодування фінансових порушень на загальну суму понад 190 тис. грн.

"Директорові підприємства спрямовано вимогу повного усунення порушень і притягнення винних осіб до відповідальності", - додали у ХОДА.

Як стало відомо, про факти порушення фінансової дисципліни повідомлені Держслужба фінансового моніторингу України, правоохоронці та фіскальна служба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-