Українець хотів вивезти у шкарпетках €182 тисяч

Українець хотів вивезти у шкарпетках €182 тисяч

Фото
Укрінформ
Українець намагався вивезти до Італії через пункті пропуску "Бориспіль"  182 тисячі євро у шкарпетках.

Про це повідомляє прес-служба ДФС. 

"Після перетину пасажиром "білої лінії", що позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор", митники Київської митниці ДФС поцікавилися у громадянина щодо наявності товарів, які підлягають декларуванню, на що пасажир відповів, що немає таких. Потім було задано уточнювальне запитання щодо наявності в нього готівки, на що він відповів, що має 8 тисяч євро. Після цього пасажира було запрошено до службового приміщення та запропоновано пред'явити всі готівкові кошти. Вже там виявилося, що у різних відділеннях гаманця, який пасажир тримав у руках, знаходилося 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень", - йдеться у повідомленні.

Після цього митниками в ручній поклажі громадянина було додатково виявлено 182 тис євро, а саме: 60 тис євро були згорнуті в рурочку та приховані всередині чоловічої шкарпетки. Так само приховані 60 тис євро були поміщені в іншу шкарпетку, а ще 62 тис євро знаходилися вже у третій шкарпетці. У свою чергу шкарпетки з грошима були в двох кросівках, загорнутих в поліетиленовий пакет, які знаходилися у валізі (ручній поклажі) пасажира під його особистими речами. Зазначена готівка переміщувалась з приховуванням від митного контролю способом, що ускладнює виявлення.

З виявленої суми пасажиру було пропущено 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень. За протоколом про порушення митних правил вилучено 182 тис євро. Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі.

Загалом з початку року працівниками Київська міська митниця ДФС вилучено валюту, що незаконно переміщувалася громадянами через митний кордон України, на загальну суму близько 60 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-