Сила культурної дипломатії: Національний академічний хор ім. Верьовки підкорив Вашингтон

Сила культурної дипломатії: Національний академічний хор ім. Верьовки підкорив Вашингтон

Укрінформ
24 квітня, 16:30 - пресконференція на тему: «Сила культурної дипломатії: Національний академічний хор ім. Верьовки підкорив Вашингтон».

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики,  Peace Committee off Ukraine.

Спікери: Ростислав Карандєєв - т.в.о. міністра культури та інформаційної політики; Микита Потураєв - віцепрезидент Парламентської Асамблеї ОБСЄ, голова делегації України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ, голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат України; Катерина Черногоренко - заступниця міністра оборони України; Sheila Jackson - чинний конгресмен парламенту США, демократ (онлайн); Jim Slattery - американський лобіст, шестиразовий конгресмен США; Brain Fitzpatrick - діючий конгресмен США, республіканець (онлайн); Анатолій Остапенко - депутат Верховної Ради України; Юлія Гершун - організатор міжнародного туру, засновниця організації Peace Committee off Ukraine, Micic Всесвіт 2018 та ambassador UNICEF; Ігор Курилів - народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, керівник Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки; В’ячеслав Лисенко - інвестор, засновник групи компанії "Укр-Китай", міжнародної компанії Meest; Сергій Позняк - голова Асоціації ветеранів України, військовий; Владислав Жайворонок - військовий, позивний «ВІКІПЕДІЯ» у складі полку "Азов".

Модератор: Пітер Залмаєв - політолог.

Чому це цікаво?

У рамках міжнародного благодійного туру “Ми українці” 28 березня у Кеннеді-центрі м. Вашингтон пройшов концерт легендарного українського національного хору ім. Г. Верьовки за участі зірок Євробачення та культурних діячів Голлівуду. Символічно, що до участі в цьому проєкті був запрошений найстаріший український колектив, який більш ніж 80 років демонструє культуру й цінності українського народу та ділиться цими здобутками з усім світом.

Гастролі Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки є першим заходом у межах міжнародного туру «Ми Українці» від благодійного фонду Peace Committee of Ukraine, що відбувається за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України, Верховної Ради України та Посольства України в США. 

Організатори заходу зазначають, що це тур подяки американському народові за підтримку України у вирішальний час. Проєкт є благодійним, його завдання - залучити допомогу на відновлення соціальної інфраструктури для дітей-сиріт, реабілітацію військових та систем розмінування в тих регіонах, де була окупація.

Партнерами проєкту виступили: міжнародна компанія Meest, Світовий конгрес Українців, фундація Ukrainian fortress, Аrt saving lifes, Assembly of the world diasporas, СЕО club, Асоціація готелів та курортів України, Асоціація Авіаторів України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram.

Підсумкові матеріали:

Хор ім. Верьовки готовий провести концертний тур у США

Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г. Верьовки готовий провести концертний тур у США.

Про це розповів керівник хору Ігор Курилів на пресконференції в Укрінформі, коментуючи виступ колективу у Кеннеді-центрі Вашингтону у рамках міжнародного благодійного туру «Ми українці».

«Це був одноразовий концерт у прекрасному залі Кеннеді Центру. Зал був переповнений, атмосфера на концерті була приголомшлива, люди слухали наші пісні буквально стоячи. Після закінчення чергового номера зал вставав і аплодував нашим артистам. Нам говорили, що шкода, що до нас не приїжджають такі великі колективи. Хор Верьовки готовий провести концертний тур Америкою, щоб американці познайомилися з автентичним українським музичним матеріалом». – сказав він.

У свою чергу організатор міжнародного туру хору Верьовки Юлія Гершун додала, що виступ хору ім. Верьовки у Вашингтоні був подякою американському народові за підтримку України у вирішальний час.

Також проєкт є благодійним, його завдання - залучити допомогу на відновлення соціальної інфраструктури для дітей-сиріт, реабілітацію військових та систем розмінування в деокупованих регіонах.

За словами Гершун, у відповідь до України з гастролями приїде американський військовий оркестр.

«До України приїде американський військовий оркестр. Ми раді їх зустріти. Я сподіваюся, на День незалежності Америки ми побачимо американський колектив у нас. Така співпраця робить культурний міст між Америкою і Україною», - зазначила вона.

Нагадаємо, у рамках міжнародного благодійного туру «Ми українці» 28 березня у Кеннеді-центрі м. Вашингтон пройшов концерт хору ім. Г. Верьовки за участі зірок Євробачення та культурних діячів Голлівуду.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-